AirPods možda neće u prodaju do 2017. godine

#Vesti
2016. 11. 07.
Iako je Apple planirao da pusti u prodaju nove bežične AirPods slušalice krajem oktobra, i pre Hello Again događaja bilo je potvrđeno da će taj datum biti odgođen.

Nakon toga, mnogi su smatrali da će se nove Appleove bežične slušalice naći u prodaji do kraja 2016. godine, ali najnovije glasine govore kako bi se Appleove bežične slušalice mogle početi prodavati najranije u tek januaru 2017. godine, po pisanju kineskih novina Economic Daily News.

Njihovi izvori koji veruju kako će kompanija Inventec, dobavljač AirPods slušalica, ostvariti porast profita u januaru zbog novog datuma početka prodaje slušalica.

Apple je planirao da pusti AirPods u prodaju krajem oktobra, ali je odgodio taj datum. Inventec bi trebao početi sa slanjem AirPodsa u januaru 2017. godine.

Zbog narudžbina za AirPods, Inventecovi prihodi trebali bi porasti za oko 7% u 2017. godini i dosegnuti 23.83 milijardi dolara, dok bi njihova sveukupna zarada trebala porasti za oko 35%. Inventecova zarada za četvrti kvartal 2016. godine se uglavnom zasniva na dobavljanju PC računara i delova, što znači da će najverovatnije biti slična kao i u trećem kvartalu 2016. godine.

Povezanost između Inventeca i AirPodsa prvi put je spomenuo analitičar kompanije KGI Securities, Ming-Chi Kuo, ovog septembra. Apple je tada predstavio slušalice na svom iPhone 7 događaju, See you on the 7th, na kojem je potvrđeno da će slušalice nuditi do 5 sati slušanja, kvalitetan zvuk, kao i bateriju koja će moći da se puni.

Apple još uvek nije zvanično objavio kada bi slušalice trebale biti puštene u prodaju, tako da su svi datumi koji se spominju ipak samo nagađanja i glasine.

Izvor: macrumors.com

Ostavite komentar