Apple odustaje od dizajniranja novog displeja?

#Vesti
2016. 11. 09.
Uz nove MacBook Pro modele, Apple je tokom svog Hello Again događaja predstavio i novi 27-inčni 5K UltraFine displej koji je plod saradnje Applea i LG-a.

Nilay Patel, novinar stranice The Verge, je izjavio da je kompanija iz Kupertina potvrdila da odustaje od dizajniranja novog displeja.

Poslednje glasine o novom displeju su iz juna ove godine i potiču iz vrlo pouzdanog izvora, Johna Paczkowskog sa stranice BuzzFeed, što znači da je odluka da odustanu od dizajna vlastitog displeja donesena relativno nedavno.

Apple odustaje od dizajniranja vlastitog zaslona?

Umesto novog displeja, Apple nudi navedeni 5K displej kompanije LG, kao i 4K displej iste kompanije. Apple je učestvovao u dizajniranju oba displeja, te su oni optimizovani za Appleove proizvode.

5K LG UltraFine displej koristi Thunderbolt 3 ulaz, pa je zato u ovom trenutku kompatibilan samo sa novim MacBook Pro računarima, dok je 4K UltraFine displej kompatibilan sa svim Mac računarima koji imaju USB-C ulaz.

Oba displeja nude mogućnost punjenja priključenih uređaja, široku paletu boja, ugrađene stereo zvučnike, kao i dodatne ulaze za povezivanje dodataka. Novi 5K displej ima i kameru i mikrofon, što znači kako ima većinu opcija koje su prema glasinama trebale dolaziti sa novim Appleovim displejom.

Izvor: macrumors.com

Ostavite komentar