Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

#Vesti
2016. 10. 24.
Apple je prošle srede poslao medijima pozivnice za događaj na kojem bi trebali biti predstavljeni novi modeli Mac računara.

Time je potvrđeno kako će se događaj održati u četvrtak 27. oktobra u 10 sati po pacifičkom vremenu na Appleovom kampusu u Cupertinu. Događaj su nazvali “Hello Again”.

Na ovom događaju se pre svega očekuje predstavljanje novog MacBook Pro modela, koji bi trebao doneti mnoge novosti, među kojima su Touch ID, tanji dizajn i podršku za USB 3.1 i Thunderbolt 3.

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

Touch ID bi trebao biti ugrađen u novi OLED touch displej koji bi trebao zameniti F tastere. Funkcije na displeju trebale bi se menjati u zavisnosti od aplikacije koja se koristi u tom trenutku. Računar bi, prema nekim glasinama, mogao imati četiri USB-C ulaza i ulaz za slušalice, ali bi prema istim glasinama mogao ostati i bez HDMI, USB-A, MagSafe i SD ulaza.

Osim Pro modela, govori se da bi Apple mogao predstaviti i nove MacBook Air modele koji bi imali USB-C ulaze, a nema glasina planira li Apple da ukloni i ostale ulaze sa tog računara. Neke glasine govorile su kako bi Apple mogao prestati sa proizvodnjom MacBook Air modela sa displejom od 11 inča.

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

Još jedan računar koje bi moglo biti nadograđen je iMac sa AMD grafičkom karticom, a bilo je glasina i o novom 5K Retina displeju koji bi dolazio sa integrisanom grafičkom karticom.

Mac Pro i Mac mini takođe bi mogli biti nadograđeni, ali do sada još uvek nije bilo nikakvih glasina o njima.

Uprkos tome što se za neke računare veže više glasina nego za druge, koje će tačno modele Apple nadograditi i predstaviti saznaćemo tek 27. oktobra, a do tada moramo biti strpljivi.

Izvor: macrumors.com

Ostavite komentar