Apple predstavio pametan kućni zvučnik

#Vesti
2017. 06. 07.

Apple je predstavio pametan zvučnik, prvenstveno namenjen Apple Music-u, HomeKit-u i Siri.

Videli smo mnogo zvučnika, ali u Apple-ovoj paleti proizvoda nije se našlo još ništa slično ovom. HomePod nije samo jednostavan Bluetooth zvučnik, nego nešto poput centralnog uređaja za vašu dnevnu sobu. Iako su se glasine ostvarile i zvučnik je cilindričnog oblika, nije sličan Mac Pro-u. Uređaj je veličine 11“ (28 cm), i ima 7 zvučnika i 6 mikrofona. Zahvaljujući dizajnu od 360 stepeni, moći ćete da ga postavite bilo gde u vašoj sobi, a zvuk ćete čuti bez obzira gde bili. Ono što HomePod-u daje život je A8 čip, koji se takođe može pronaći u Apple TV-u i u iPhone-u 6.

01_Apple_introduces_a_smart_home_speaker

Tokom demonstracije, Apple je naglasio da je HomePod pravi muzičar, jer je delimično posvećen Apple Music-u. Naravno, ovi zvučnikom ćete moći upravljati uz pomoć Siri, iako nema mnogo vesti o njenom razvoju, osim gomile novih termina. Nadamo se da će Apple u budućnosti više poraditi na svom ličnom asistentu.

02_Apple_introduces_a_smart_home_speaker

Jedna od najboljih funkcija HomePod-a je kompatibilnost sa HomeKit-om, iako on zaista tek na početku svog razvoja. Nećemo imati displej na HomePod-u, iako je Phil Schiller, Apple-ov viši potpredsednik marketinga, pre izjavio da nema smisla napraviti asistenta sa isključivo glasovnim upravljanjem. Međutim, ako mu se ne želite obraćati, HomePod-om ćete moći upravljati putem površine osetljive na dodir smeštene na njegovoj gornjoj strani, te gestikulacijama odgovarati na Siri upite.

Uključivanje i korišćenje HomePod-a je jednostavno kao i spajanje AirPods-a na iPhone ili povezivanje Apple TV-a sa WiFi-jem. Samo trebate držati svoj iPhone iznad uređaja i to je sve. Proizvod će od kraja ove godine biti dostupan u Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD. Sa cenom od 350 dolara, Apple je smestio HomePod negde u sredinu u poređenju sa cenama sličnih proizvoda koji se već nalaze na tržištu.

Završio je još jedan veoma uzbudljiv WWDC Keynote, koji smo budno pratili. Što mislite o HomePod-u? Jeste li već pročitali sve o iOS-u 11 i novim operativnim sistemima za Mac, Apple Watch i Apple TV?

Ostavite komentar