Apple predstavio nove Mac računare

#Vesti
2017. 06. 07.

Glasine su se ostvarile, Apple je predstavio nove MacBook računare. Kao iznenađenje, takođe ćemo dobiti nove iMac-ove sa Intelovim Kaby Lake procesorima i 80% jačim grafičkim performansama. Apple je stavio posebno velik naglasak na demonstraciju VR sadržaja. Da li je era Mac-gaminga napokon pred našim vratima?

iMac

U kontekstu ove nadogradnje, a pogotovo kada je u pitanju snažniji hardver, Apple se zaista posvetio VR-u. Predstavili su jači iMac sa Kaby Lake procesorima, sposobnim za HEVC dekodiranje. Dali su naglasak na displeje, koji bi mogli biti “najbolji Apple-ovi displeji do sada”. I stvarno ne preteruju. Ti predivni displeji mogu doseći čak 500 nitova, emituju 43% više svetlosti i prikazuju milijardu boja.

21.5” iMac proširiv je do 32 GB, a 27” iMac do 64 GB RAM-a. Model od 27’’ dobio je bolji SSD, koji je sad čak 50% brži i ima kapacitet do 2 TB.

01_Apple_introduces_new_Macs

Sve ove nadogradnje beskorisne su bez unapređenja grafičkih performansi. Svi vrhunski proizvodi mogu biti do 80% jači, zahvaljujući Radeon Pro 550 ili 560 grafičkoj kartici sa 4 GB vRAM-a u slučaju iMaca od 21.5” i sa omogućenim 4K-om, te Radeonu 570, 575, 580 grafičkoj kartici sa 8 GB vRAM-a u verziji od 27” koja ima 5K mogućnost.

Kao da ovo nije dovoljno, predstavili su i iMac Pro u Space Gray boji.

02_Apple_introduces_new_Macs

MacBook

MacBook je imao ažuriranje pre samo 200 dana. Ono što je neobično jes da su sada dobili blagu nadogradnu hardvera. U prevodu, imaju Kaby Lake procesore, malo bolje grafičke performanse i brže SSD-ove. Ništa preterano uzbudljivo.

Ali imamo dobre vesti za ljubitelje MacBook Air-a – sada su dobili bolji procesor za istu cenu. Lepo je znati da Apple nije zaboravio na one koji su u potpunosti zadovoljni MacBook Air-om, te da nisu odbacili svoje korisnike radi skupljih proizvoda.

03_Apple_introduces_new_Macs

Svi novi iMac i MacBook modeli će biti dostupni u iStyle prodavnicama. Ako Vas Mac-ovi nisu oduševili (kako je to moguće?!), pogledajte nove iPad Pro modele. A ovde možete saznati sve o iOS-u 11.

Ostavite komentar