Apple prestaje sa proizvodnjom Apple TV-a treće generacije

#Vesti
2016. 10. 11.
Apple prestaje sa proizvodnjom treće generacije Apple TV-a, pa su u skladu sa tim uklonili taj proizvod sa svoje online prodavnice.

Apple je potvrdio prestanak proizvodnje uređaja putem e-maila koji je poslat njihovim zaposlenima, a koji je prenela stranica 9to5mac.com. Linkovi za Apple TV treće generacije sada preusmeravaju na četvrtu generaciju Apple TV-a.

Od ovog trenutka, Apple TV (treća generacija) je došao do svog kraja i više se ne proizvodi. Appleov tim za zalihe će ispuniti sve dosadašnje narudžbine i rezervacije.

Prošli mesec se pojavila vest kako je Apple počeo sa povlačenjem Apple TV treće generacije iz svojih prodavnica.

Apple TV treće generacije je pušten u prodaju 2012. godine, a godinu dana kasnije poboljšane su mu specifikacije. U jesen 2015. godine Apple je najavio dugo očekivanu četvrtu generaciju Apple TV-a, koja je sa sobom donela podršku za Siri, novi tvOS operativni sistem i App Store.

Preostale količine Apple TV-a treće generacije su vrlo ograničene, te verovatno neće trajati još dugo. Apple će ispuniti sve narudžbine koje su dobili, ali od sada svoju potpunu pažnju usmeravaju na četvrtu generaciju Apple TV.

U ovom trenutku nije jasno hoće li treća generacija Apple TV uređaja dobiti nova ažuriranja sistema u budućnosti, poslednje ažuriranje je bilo u februaru ove godine.

Apple još uvek nije zvanično potvrdio prestanak proizvodnje treće generacije Apple TV uređaja, kao što su to do sada radili sa proizvodima čija je proizvodnja prestala.

Izvor: 9to5mac.com, macrumors.com

Ostavite komentar