Apple seli svoje britansko sedište

#Vesti
2016. 09. 30.
Apple seli svoje britansko sedište u Battersea, poznatu zgradu u jugozapadnom Londonu koja se nalazi u središtu projekta obnove vrednog 10 milijardi dolara.

Kompanija će se preseliti iz dosadašnje zgrade koja je bila termoelektrana do 1983. godine, kada je ugašena. Battersea je trenutno pod obnovom, a po planu će dobiti prodavnice, luksuzne stanove i kancelarijski prostor.

Apple planira iznajmiti novi prostor u Londonu

Vlada Velike Britanije je s entuzijazmom prihvatila projekat, koji se smatra kao dokaz poverenja u London nakon strahova političkih i ekonomskih posledica izlaska Velike Britanije iz Evropske Unije.

Apple planira da iznajmi oko 40% dostupnih kancilarija, što je otprilike 46 hiljada kvadratnih metara. Takav dogovor bio bi najveće iznajmljivanje prostora u tom područiju u poslednjih 20 godina.

Druge velike tehnološke kompanije, poput Facebook-a i Google-a trenutno grade jednako impresivna sedišta u Londonu.

Apple planira iznajmiti novi prostor u Londonu

Veselimo se otvaranju Appleovog novog kampusa u Londonu u bivšoj električnoj centrali Battersea. Oko 1400 Apple-ovih zaposlenih iz postojećih kancelarija iz okoline Londona preseliće se u ove veličanstvene poslovne prostore na jednoj od najpoznatijih lokacija u Londonu. Biće to odlična prilika za saradnju celog tima, a u isto vreme ćemo učestvovati u renoviranju dela grada koji ima bogatu istoriju. – Apple

Apple planira iznajmiti novi prostor u Londonu

Osim što je najveća zgrada od cigle u Europi, prepoznatljiva po svoja četiri identična dimnjaka, Battersea je jedna od važnih ikona britanske kulture. Pojavila se na naslovnoj strani albuma Animals grupe Pink Floyd 1977. godine, a unutrašnjost se koristila kao set za veliki broj filmova, kao što su Children of Men i The Dark Knight.

Iako će Apple premestiti mnogo zaposlenih na novu lokaciju, evropsko središte kompanije će i dalje ostati u Republici Irskoj.

Izvor: theVerge.com

Ostavite komentar