Da li preći na iOS 11?

#Vesti
2017. 06. 08.

Članci o tome kako da pređete na iOS 11 se pojavljuju na raznim portalima. Većina njih vam ne pruža dovoljno informacija, što vam može izazvati velike probleme.

iOS ažuriranja i izlasci novih iPhone-a su daleko najpopularnije teme, čak i za one koji ne koriste iPhone. Nakon što je Apple predstavio iOS 11 i objavio njegovu zatvorenu beta verziju u ponedeljak uveče, Facebook i stranice sa vestima preplavljene su savetima koji vam govore kako da preuzmete taj operativni sistem pre zvaničnog lansiranja.

Jedini problem je taj što postoji razlog zašto novi operativni sistem nije dostupan svima već na samom početku. Zatvorene beta verzije su za developere, jer je reč o nepotpunim sistemima. Kao prvo, Apple ne daje garanciju za probleme uzrokovane beta verzijama. Kao drugo, iOS 11 beta se ne preporučuje za upotrebu na primarnom uređaju, jer:

  • iPhone može postati nestabilan;
  • mogu se dogoditi zamrzavanja i padovi sistema;
  • vek trajanja baterije može biti drastično skraćen;
  • aplikacije možda neće ispravno raditi, uglavnom zato što iOS 11 ne podržava 32-bitne aplikacije.

Samo članovi programa razvojnih timova mogu besplatno pristupiti iOS-u 11. To znači da morate biti registrovani kao developer, što košta 99 dolara. Za nekoliko nedelja, rane verzije sistema iOS 11 biće dostupne na Beta Software Programu, ali vam ne preporučujemo da ih preuzmete.

02_to_upgrade_or_not_to_upgrade_to_ios11
Zašto je iOS 11 dostupan ako nije završna verzija?

Apple predstavlja beta verzije novih sistema na WWDC-u svake godine, kako bi programeri imali dovoljno vremena (oko 3 do 4 meseca) da se naviknu i isprave sve greške. Tokom leta, Apple će promeniti iOS 11 prema povratnim informacijama 16 miliona developera.

Upozoravamo vas da ne instalirate iOS 11 betu na svoj primarni iPhone. Slušajući naš savet, spasićete se od nepotrebnih problema, a obavestićemo vas kada prva javna verzija bude dostupna ovde, na iMagazinu. Očekuje se da će biti lansirana u septembru, odmah nakon izlaska iPhone-a 8.

Ostavite komentar