Divna umetnička dela nastaju kad je iPad Pro u pravim rukama

#Vesti
2017. 04. 13.

Do sad smo videli puno crteža za koje se kasnije ispostavilo da su nastali na iPad Pro-u. Sada možemo pratiti ceo proces crtanja putem gif-ova. Rob Zilla nacrtao je legendarnog NBA igrača Kevina Duranta.

Svi koji vole košarku sigurno znaju ko je čuveni Kevin Durant, ali samo oni koji aktivno prate NBA ligu znaju da tim Golden State Warriors-a iz Apple-ovog rodnog grada, trenutno osvaja pobedu za pobedom. Da bi to obeležili, Apple je zamolio Roba da nacrta glavnog igrača ekipe pomoću iPad Pro-a. Eddy Cue, CEO “Apple Internet Software and Services” sektora, veliki je obožavatelj ovog tima, pa i nije čudno što su uradili nešto zaista posebno da bi proslavili njihov uspeh i odličnu igru.

01_drawings_of_warriors_nba_team_created_with_ipad_pro

Umetnik je crtao koristeći Apple Pencil i iOS verziju Adobe Illustrator-a. Crtež je ispao toliko dobro da je Rob zatim nacrtao ostale igrače i trenere, a napravio je i gif verzije koje prikazuju proces pravljenja crteža. One su bile prikazane na velikim displejima u dvorani tokom poluvremena poslednje utakmice sezone koju su Warriors-i igrali protiv Los Angeles Lakers-a, a koja se odvijala u jutarnjim časovima po evropskom vremenu.

02_drawings_of_warriors_nba_team_created_with_ipad_pro

Izvor: Apple

Ostavite komentar