EPGL želi da pravi iOS aplikacije za kontaktna sočiva

#Vesti
2016. 10. 24.
Kompanija EPGL, koja se bavi prodajom medicinskih uređaja i aparata, poznata je po svojim “pametnim” kontaktnim sočivima. Portal Appleinsider.com je objavio kako upravo ova kompanija planira da razvije aplikacije koje će biti kompatibilne sa iOS operativnim sistemom, a cilj je upotreba sočiva u AR tehnologijama.

Predsednik EPGL-a Michael Hayes izjavio je kako kompanija želi da razvije iOS aplikacije koje bi prikazivale sliku na njihovim sočivima, tačnije na rubovima sočiva. Ovakav način korišćenja sočiva zahtevao bi manje energije, bio bi jednostavan da se namesti i lako može biti prilagođen elastičnom materijalu kontaktnih sočiva.

 

EPGL želi raditi iOS aplikacije za kontaktne leće

Tako dobijene slike bile bi čiste, a sočiva bi mogla i preusmeravati sliku prema zenici. te bi na taj način mogle pomoći i ljudima koji imaju problema sa vidom.

Upotreba AR tehnologije u kontaktnim sočivima izbegla bi problem sa kojim su se susreli veći uređaji kao što je Google Glass, koji je zabranjen u mnogim državama zbog mogućnosti snimanja ljudi bez njihove dozvole i znanja.

EPGL ima patente, a razvio je i tehnologije za prikupljanje energije prilikom treptanja, punjenje kontaktnih sočiva, optičke senzore za elektronska kontaktna sočiva i još puno toga.

EPGL želi raditi iOS aplikacije za kontaktne leće

Appleov CEO Tim Cook je već nekoliko puta izjavio kako smatra da AR tehnologija može ponuditi mnogo toga, a prema njegovim izjavama je vrlo jasno da se Apple planira posvetiti AR umesto VR tehnologiji.

Čini se kako bi saradnja ove dve kompanije mogla doneti nešto zaista značajno u području AR tehnologije, a kako će upotreba ove tehnologije izgledati možemo samo čekati i videti.

Izvor: Appleinsider.com

Ostavite komentar