Gurman: Kaby Lake za MacBook može biti predstavljen na WWDC-u

#Vesti
2017. 05. 17.

Bloomberg-ov analitičar koji retko greši, Mark Gurman, govorio je o tome kako bi MacBook Pro, MacBook, a čak i MacBook Air modeli mogli dobiti nove procesore na ovogodišnjoj Apple WWDC konferenciji.

Kada su novi MacBook Pro uređaji predstavljeni prošle jeseni, mnogo korisnika je kritikovalo Apple zato što nisu opremili svoje računare sa trenutno najjačim dostupnim hardverom. Moramo da dodamo da je ova kritika opravdana, pošto su MacBook Pro 2016 modeli dobili iste procesore zasnovane na Intel Skylake procesorima šeste generacije kao i modeli pre njih.

Novi Intelovi procesori, nazvani Kaby Lake, su predstavljeni na Consumer Eletronics Show-u (CES) u januaru. Intel je obećao “dvostruki porast performansi”, što je podatak koji je teško ignorisati. Korisnici mogu očekivati porast od 65% u odnosu na 4K i 360 sadržaj, koji je toliko popularan ovih dana. Među reklamiranim mogućnostima, ističe se poboljšana sigurnost, novi media engine, kao i poboljšanje VR i gaming iskustva.

01_new_kaby_lake_processors_in_macbooks_at_wwdc

Ako je Gurman u pravu, sve bi ovo moglo biti predstavljeno na MacBook događaju tokom WWDC-a. Pod ‘MacBook’ mislimo na sva tri modela: MacBook Pro, MacBook, i iznenađujuće MacBook Air 13″. Očekivali smo da će MacBook Air 13″ biti ugašen, pa bi bili više nego oduševljeni kada bi Apple dokazao da grešimo, pošto je MacBook Air još uvek “početni MacBook”. MacBook Air je odličan računar ogromnom broju korisnika, a čak je i povoljan u odnosu na ostale Apple-ove računare. Ipak, čini se da je taj model poslednji na Apple-ovoj listi prioriteta, pošto neće dobiti Retina displej.

02_new_kaby_lake_processors_in_macbooks_at_wwdc

Kada su predstavljeni, računali smo da bi čipovi 28W U serije (7267U/7287U/7567U) mogli biti dodati sledećim MacBook Pro modelima od 13 inča ili čak Mac mini modelima, pošto obično oba modela imaju isti hardver. 45W H serija bi bila savršena za sledeću nadogradnju MacBook Pro-a od 15 inča. 7700HQ bi završio u osnovnim modelima, dok bi 7820HQ mogli dodati umereno jakim prenosnim računarima. Računari vrhunske kategorije bi mogli dobiti 7920HQ.

Trenutno ne znamo hoće li se ovo ostvariti, ali ako je verovati Gurmanu, neće nam trebati dugo da saznamo…

Izvor: The Verge

Ostavite komentar