Hoće li Drag & Drop postati dostupan i na iPhone-u?

#Vesti
2017. 06. 13.

Ova funkcija je zvanično dostupna samo za uređaje koji će imati najviše koristi od iOS-a 11, odnosno iPad-e, iako bi u određenim situacijama bila korisna i na iPhone-u. Čini se da je i Apple mislio o ovoj opciji, ali su je dobro sakrili.

Steven Troughton-Smith je ime koje vam može zvučati poznato. On je programer koji je uočio aplikaciju “Files” za iOS 11. Ne samo da znamo da je na kraju bio u pravu, već smo uspeli saznati i Apple-ove namere – žele da naprave iPad-e pametnijima, kako bi mogli u potpunosti zameniti desktop računare. Steven je pronašao nešto zanimljivo i u iOS-u 11.

Genijalni programer otkrio je da se ova funkcija može aktivirati i na iPhone-u, tako da bi Drag & Drop mogao raditi na tom uređaju. To znači da ćete moći prerasporediti svoje fotografije između kategorija u aplikaciji Fotografije povlačenjem ili ispuštanjem u iMessage razgovore. Ova funkcija bi trebala raditi sa linkovima, tekstovima, tagovima, sa svim što radi i na iPad-u. Jedini problem je u tome što joj trenutno ne mogu pristupiti prosečni korisnici.

Pitanje je šta Apple planira da uradi sa ovom prilikom. Možemo verovati da su testirali ovu funkciju, jer je u suprotnom ne biste mogli aktivirati na iPhone-u, ali je ne bi isključili bez razloga. Steven smatra kako je moguće da će Home taster na displeju iPhone-a 8 biti “drop target”. Tako da ćete moći prevući datoteke, linkove, itd. tu i prebaciti ih u željenoj aplikaciji. Na temelju njegovih pretpostavki, ova funkcija bi mogla biti dostupna samo na iPhone-u 8, a samim tim i lansirana u septembru.

Mladi programer je takođe istakao da jednom kada ljudi saznaju za ovu moguću funkciju na iPhone-u, odmah će je želeti. Tu na scenu dolaze hakeri koji stvaraju ‘jailbreak-ove’ kako bi napravili prečicu koja omogućava svima pristup ovoj funkciji na ‘jailbreak-ovanom’ uređaju. To sigurno nije u Apple-ovom interesu, oa zato Steven govori svima da glasno kažu Apple-u svoje želje.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar