iPad i iPhone SE dobili nadogradnje

#Vesti
2017. 03. 21.

Bilo je očigledno da Apple nešto sprema, kada su najavili da će Apple Store biti ažuriran danas. Sada znamo da smo dobili crveni iPhone 7 i novi iPad, dok je iPhone SE doživeo manje izmene.

Novi iPad

iPad linija proizvoda nije ozbiljnije menjana od septembra 2015. godine, pa je i bilo vreme da Apple predstavi nešto novo.

Stari iPad Air 2 je uklonjen sa sajta, a umesto njega ubačen je novi uređaj jednostavno nazvan iPad. Novi iPad ima A9 procesor, za razliku of A8X procesora na iPad Air 2, i nije kompatibilan sa Apple Pencil-om. Ima displej iste veličine i rezolucije kao i iPad Air 2 i ivice iste debljine, dok je kućište malo deblje – 7.5mm, za razilku od 6.1mm na iPad Air 2 modelu.

Kapacitet baterije nije menjan, a nije menjana ni kamera, ali mu je zato cena znatno niža. Sve ovo ukazuje da će novi iPad biti “početni” model. On će biti dostupan u tri standardne Apple boje – Gold, Silver i Space Gray

iPad Pro modeli nisu doživeli izmene, pa postoji velika verovatnoća da će biti predstavljeni na sledećem Apple događaju koji se očekuje u aprilu.

iPhone SE 

Pored crvenog iPhone 7 i novog iPad-a, i iPhone SE je doživeo manje promene.

Od svog predstavljanja iPhone SE je popularan model. Mnogi su sa razlogom očekivali da će mu Apple pružiti više pažnje, ali Ming-Chi Kuo je izjavio da to ne treba da očekujemo ove godine. Nažalost, ponovo je bio u pravu.

Apple je ipak malo osvežio iPhone SE, time što je udvostručen kapacitet memorije, pa je sad taj telefon dostupan u kapacitetima od 32 GB i 128 GB, ali po istoj ceni.

Današnja nadogradnja iPhone SE, nažalost, prilično jasno stavlja do znanja da novi iPhone SE modeli neće biti predstavljeni ove godine.

Ostavite komentar