iPhone 7 ima najbolji displej do sada

#Vesti
2016. 10. 11.

DisplayMate Technologies su proglasili iPhone 7 kao telefon sa najboljim LCD displejom koji su ikad testirali. 

iphone-7-front-back

iPhone 7 je postigao najvišu tačnost boja, najveći stepen osvetljenosti i najjači kontrast pod jakim svetlom u odnosu na bilo koji IPS LCD displej, pri tom nudeći i najmanji odsjaj.

Kontrast i intenzitet slike su opisani kao vizuelno jednaki savršenstvu.

Tačnost boje i efikasnost baterije 

iPhone 7 ima skalu od dve boje, novu DCI-P3 skalu, koja se nalazi i u 4K televizorima, kao i tradicionalnu, manju, sRGB / Rec.709. skalu.

DisplayMate tvrde da su obe ugrađene skale implementirane uz apsolutnu tačnost boja koje se vizuelno ne razlikuju od savršenstva, koje su zaista impresivne i koje predstavljaju značajnu prednost u odnosu na konkurenciju u poređenju sa drugim pametnim telefonima.

iPhone 7 prilagođava boju preciznije od bilo kog monitora, televizora, mobilnog uređaja ili UHD TV. Pored 7% šire palete boja, iPhone 7 je i energetski efikasniji u odnosu na iPhone 6.

color in power

Osvetljenje

Maksimalno osvetljenje novog iPhone 7 doseže 602 cd/m2, što je više nego ikad izmereno na bilo kom uređaju. Automatsko merenje intenziteta svetlosti se povećava na rekordnih 705 cd/m2.

svetilnost

Koeficijent kontrasta

iPhone 7 ima rekordan koeficijent kontrasta u poređenju sa svim iPS i LCD displejima, kao i najveći koeficijent (od 137 do 160) visokog intenziteta osvetljenja u odnosu na bilo koji drugi uređaj.

kontrastni ratio

Odsjaj

Odsjaj displeja novog iPhone 7 iznosi 4,4%, što je rekordno niska vrednost za pametne telefone. Međutim, iPhone 7 nije ni blizu rekorda najnižeg odsjaja od 1,7% koji drži iPad Pro od 9.7 inča zahvaljujući njegovom dodatnom anti-refleksivnom zaštitnom sloju.

odsevnost

Ugao gledanja

iPhone 7 nudi izvanredne mogućnosti kada se gleda iz različitih uglova, bez mešanja i prelivanja boja, kao i najmanju varijaciju boja kada se posmatra pod uglom.

vidni kot

Ispitivanja su zasnovana na seriji naprednih testova i merenja.

Izvor: macrumors

Ostavite komentar