iPhone će možda postati mozak MacBook računara

#Vesti
2017. 03. 24.
Mnogo je onih koji tvrde da su najnoviji modeli iPhone-a i iPad-a bolji od nekih starijih i slabijih modela MacBook računara. Izgleda da nećemo morati da ih upoređujemo, jer je izašao patent uz pomoć kog bi ovi uređaji mogli da postanu deo prenosnih računara.

Apple-ov prvi pokušaj dodavanja touch ekrana na MacBook rezultovao je nastankom Touch Bar-a, koji vam ne daje mogućnost potpune interakcije sa računarom, ali pruža mnoge funkcije koje nemate na ostalim računarima. I pored toga što već postoje mnogi programi koji je na razne načine podržavaju, ova tehnologija je još uvek u početnoj fazi. Ipak, ne znači da je ovo najbolje rešenje na duže staze.

iPhone možda postane mozak MacBook računala

Konkurentske kompanije, već neko vreme unazad, nude računare koji su u stvari tableti, sve dok ne spojite tastaturu na njih. Tek onda postaju prenosni računari (Surface Book ili neki Thinkpad modeli). Još jedno slično rešenje je stavljanje tableta ili telefona na dock. Asus Padfone je, iako nije bio preterano popularan, tipičan primer ovakvog uređaja.

iPhone možda postane mozak MacBook računala

Prema Apple-ovom patentu, koji je predat u septembru prošle godine, inženjeri u Kupertinu rade na nečemu sličnom, iako imaju cilj da na drugačiji način reše pitanje docka. U patentu je opisan primer u kom možete da spojite iPhone ili iPad na MacBook, što znači da biste prenosni uređaj koristili kao Trackpad, a garantovane bi bile dobre performanse grafičke kartice, procesora, ali i memorije. MacBook računari bi bili “docking stanice” sa velikim baterijama, kao i ulazima i izlazima sa strane.

iPhone možda postane mozak MacBook računala

To bi omogućilo da koristite iPhone kao Trackpad, a iPad kao touch ekran, što bi rešilo nedostajanje touch ekrana za Mac. Ipak, mala je verovatnoća da se ovakva ideja ostvari, s obzirom da je kompanija poznata po tome da istražuje sve mogućnosti ne bi li našla najbolje rešenje. Ideja je vrlo zanimljiva, i ostaje nam samo da sečekamo konačan ishod.

Izvor: The Verge

Ostavite komentar