iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

#Vesti
2017. 02. 23.
Objavljen je jedan zanimljiv izveštaj koji govori o tome koliko novca ljudi troše na aplikacije za iOS uređaje, a pokazuje nam i da ovaj iznos raste iz godine u godinu.

U dobra stara vremena, kada su iPhone 4 i 4s bili u svom zlatnom razdoblju, iPhone uređaji su postajali sve popularniji izvan granica SAD-a. Tada se smatralo uvrnutim kada ste morali platiti aplikaciju (što je razumljivo jer mnogi nisu plaćali za Windows OS). iPhone korisnici su ubrzo shvatili da plaćanje u visini od jednog dolara u App Store-u nije toliko veliki problem. Zatim, App Store je bio u to vreme prepun aplikacija koje su imale cenu od jednog dolara. Danas aplikacije najčešće možete preuzeti besplatno, a plaćaju se samo dodatne komponente u okviru nje ili developeri od vas traže 5-6 dolara za kupovinu tih aplikacija.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

Možda su ovakav mentalitet i baza korisnika odgovorni za činjenicu da su iPhone korisnici potrošili prosečno 40 dolara na aplikacije u 2016. godini. To je veliki porast u odnosu na 2015. godinu, kada je taj iznos bio 35 dolara. Prema podacima SensorTower-a, korisnici su trošili u proseku 27 dolara na igre, a ova kategorija donela je 80% prihoda App Store-u. Ostatak prihoda donele su sledeće tri popularne kategorije: muzika, zabava i društvene mreže.

iPhone korisnici najviše troše na aplikacije

Kategorija zabave ima porast od 130% u odnosu na prošlu godinu, iako se ne čini tako bitnom kategorijom na prvi pogled. Veliku ulogu u tom porastu imaju HBO Now, Hulu i Netflix. Ono što je očigledno je činjenica da se preuzima sve manje aplikacija, uprkos tome što raste potrošnja korisnika. Korisnici su preuzeli u proseku 35 aplikacija 2015. godine, dok je ta brojka 2016. pala na 33 aplikacije. Možda je reč o slučajnosti, ali kada ove brojke primenimo na stotine miliona korisnika, razlika je ogromna.

Izvor: Cult of Mac

Ostavite komentar