Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

#Vesti
2016. 10. 19.
Jimmy Iovine je izjavio kako je Apple Music još daleko od završenog proizvoda.

Koosnivač Beats Electronics i Appleov zaposleni dao je novi intervju za Billboard.com, u kojem je govorio o stvaranju proizvoda koji spaja tehnologiju i muziku te kako Apple želi da stvori nešto što je više od alata kojim dolazite do muzike ili dobijate nedeljne liste pesama.

Ono na čemu trenutno radimo je stvaranje pravog hibrida. Mi verujemo kako je to najbolja kombinacija ovih stvari, a stvorićemo muzički sistem koji je tehnološki i kulturno prihvaćen. Planiramo da napravimo kombinaciju tehnologije i popularne kulture koja je uzbudljiva. – Jimmy Iovine

Apple Music je krenuo sa radom pre više od 17 meseci, a već ima 17 miliona pretplaćenih korisnika. Njihova najveća konkurencija, Spotify, ima 40 miliona, a Iovine je uveren kako će Apple-ova usluga rasti i sve više privlačiti nove korisnike.

Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

Izdavačke kuće su postale negativno nastrojene prema Apple Music u zadnje vreme, prvenstveno zbog nekoliko ekskluzivnih ugovora koje je kompanija postigla sa muzičarima poput Drake, The Weeknd, DJ Khaled i Taylor Swift. Iovine se osvrnuo i na ovaj problem, te je izjavio kako Apple Music ne želi da zameni izdavačke kuće.

Pomažemo da stvorimo nešto što može pomoći izdavačkim kućama i umetnicima, poznatima ili onima koji još nisu otkriveni. Ne radimo iste stvari kao i izdavačke kuće.

Apple je osim muzike producirao muzičke spotove i filmove u saradnji sa različitim umetnicima, a trenutno rade na najmanje dve TV emisije, Vital Signs i Carpool Karaoke.

Jimmy Iovine o budućnosti Apple Musica

Da bi pročitali ceo intervju na engleskom jeziku, u kojem Iovine govori o svom timu i šta je sve potrebno za razvoj usluge kao što je Apple Music, kliknite na sledeći link.

Izvor: cultofmac.com, macrumors.com

Ostavite komentar