MacBook Pro sa 32 GB RAM-a dolazi na jesen?

#Vesti
2017. 01. 19.
Ming Chi-Kuo veruje da će MacBook Pro model ove jeseni biti dostupan sa opcijom od 32 GB RAM memorije i novim Kaby Lake procesorom.

Analitičar kompanije KGI, Ming Chi-Kuo, ponovo ima nove informacije i prema njima se čini kako će ove godine biti puno novosti vezanih za prenosne Mac računare. Nažalost, još uvek nema vesti o nadogradnji desktop računara.

Želimo da napomenemo da ove informacije nisu potvrđene.

MacBook Pro s 32 GB RAM-a dolazi na jesen

Počnimo sa osnovnim 12” MacBook modelom, koji bi, prema Kuu, ovog marta trebao dobiti 16 GB RAM memorije. Prema glasinama memorija trebala biti dodata postojećem modelu računara sa 8 GB RAM memorije, te da nije reč CTO računaru. Sjajna vesti, jer radne memorije nikad dovoljno. Osim memorije, novi model bi trebao dobiti i Kaby Lake procesor.

Najuzbudljivija vest je da će novi MacBook Pro takođe dobiti Kaby Lake procesor. Mnogim korisnicima je upravo to nedostajalo na poslednjem modelu, iako tada ti procesori nisu bili dostupni. Sada jesu, pa će ih Apple ugraditi u modele od 13” i 15”. Ovo možemo očekivati sredinom leta.

MacBook Pro s 32 GB RAM-a dolazi na jesen

15” MacBook Pro sa 32 GB RAM memorije, koji su mnogi čekali, mogao bi doći na jesen. Prema Kuu, problem zbog kojeg to nije bilo moguće je rešen, pa će navedeni model doći na police do kraja godine.

Još jedna dobra vest je kako bi modelima bez Touch Bara trebala pasti cena, a s obzirom da nema nikakvih vesti o MacBook Airu, verovatno je da će ova linija nestati iz ponude. Problem je što Air računar ima daleko najnižu cenu, jer je sledeća opcija, 12” MacBook trenutno skoro dvostruko skuplji. Ako Air zaista nestane iz ponude, Apple će definitivno morati da prilagodi cene, pogotovo za običan 13” MacBook Pro.

MacBook Pro s 32 GB RAM-a dolazi na jesen

Sve u svemu, ne bismo trebali očekivati čuda od novih Kaby Lake procesora, pa ako ste kupili novi model, ne morate se žuriti da biste ga promenili. Ako vam je potreban novi prenosan računar, a ne treba vam 32 GB RAM memorije, trenutna ponuda je i više nego dobra.

Izvor: Macrumors

Ostavite komentar