Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u aprilu

#Vesti
2017. 03. 27.
Iako znamo vrlo malo o funkcijama novog iPhone uređaja, analitičari očekuju ogromno interesovanje, pa bi dobavljači trebali uskoro početi sa proizvodnjom delova. TSMC bi mogao početi sa proizvodnjom procesora već u aprilu.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), kompanija koja ekskluzivno proizvodi iPhone 7 A10 Fusion procesore, ubrzo bi trebala otpočeti proizvodnju novih A11 procesora, prema informacijama Economic Daily News-a. Nije jasno hoće li novi procesori takođe imati opciju od 2+2 jezgra, ali je moguće da će se Apple odlučiti za rešenje od 10 nanometara umesto dosadašnjih 16. Smanjenje obično znači poboljšanje performansi, jer su tranzistori bliži jedan drugome.

Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u travnju

I aktuelni iPhone 7 A10 procesori su se sjajno pokazali, u smislu performansi po jezgru. iPhone 7 Plus je u takmičenju AnTuTu Benchmarka bio prvi, dok je iPhone 7 zauzeo drugo mesto. Telefoni rivala, kompanije Samsung, nisu dobro prošli, kao ni Google Pixel, ali OnePlus i Huawei su vrlo blizu Apple-u. Možemo očekivati nešto vrlo dobro od Apple-a ove godine, jer sumnjamo da žele izgubiti prvo mesto.

A11 procesori mogli bi se proizvoditi novom FinFET tehnologijom u kojoj je TSMC ispred Samsunga već godinama. Nije ni čudo što je Apple poverio proizvodnju procesora baš ovoj tajvanskoj kompaniji. FinFET se na prvi pogled može činiti malo čudnim i zastrašujućim. Reč je o drugačijem načinu strukturiranja procesora, jer se tranzistori ne slažu u slojeve, već u trodimenzionalnu strukturu. Ime FinFET potiče od tankih silikonskih “peraja” (fins), koje okružuju provodni kanali oko tranzistora.

Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u travnju

Kao što su svi iPhone modeli prošle godine dobili isti procesor, to se očekuje i ove godine. Svi telefoni bi trebali dobiti A11 procesore. Plan je proizvesti 50 miliona ovih procesora do jula, a 100 miliona do kraja godine. To nije preterana procena, pogotovo ako uzmemo u obzir zadnji kvartal 2016. godine, koji je bio najsnažniji tokom praznične sezone. Ako ovogodišnji iPhone bude toliko poseban, kao što svi očekujemo, nema sumnje da će im trebati barem toliko procesora do kraja godine.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar