Možete pristupiti WiFi mrežama uz pomoć iOS 11 QR skenera

#Vesti
2017. 06. 14.

Iako su QR kodovi sada manje popularni, ova nova funkcija iOS-a 11 daje novo značenje čitanju kodova. Sada ćemo vam pokazati kako da preuzmete WiFi lozinke koristeći ovu funkciju.

Svakog dana saznamo ponešto novo o iOS-u 11, iako većinu toga nismo saznali zvanično od Apple-a. U svakom slučaju, neke od tih funkcija će vam zaista olakšati život, kao što je na primer deljenje lozinki za WiFi. Ispostavilo se pre nekoliko dana da ćemo imati i druge opcije za priključivanje mrežama ili čuvanje detalja o novim kontaktima.

01_wifi_network_connection_through_qr_scanner

Aplikacija Camera pretrpela je veliku promenu, a između ostalih novih funkcija, moći će i da čita QR i bar kodove bez aplikacija trećeg lica. Iz tog razloga, mogli bismo reći da će iPhone imati ugrađen fabrički QR skener, ali sigurnije je zaključiti da je sama aplikacija postala pametnija i da sada može sve to da obavi.

Uz pomoć veštačke inteligencije (AI), Camera će umeti da prepozna različite slikovne informacije: tekstove, predmete, oblike i QR kodove. QR kodovi osmišljeni su za navigaciju do internet stranica ili otvorenih aplikacija, mada, kako je vreme prolazilo, njihova popularnost se smanjila.

02_wifi_network_connection_through_qr_scanner

Znajući da će čitanje QR kodova biti ovako jednostavno, Apple nam je ponudio brojne mogućnosti. Na primer, možemo ih koristiti i da bismo pristupili WiFi mrežama, ali to samo ako uspemo da pronađemo ruter i skeniramo njegov kod. Naravno, ta opcija biće lakša ako nam je ruter u blizini. Međutim, i Google je nedavno predstavio istu tu funkciju. Možda zato Apple nije davao previše detalja o tome, ili se možda jednostavno radi o retko korišćenoj funkciji. Ali ona, ipak, ponekad može spasiti živote.

Ako vas zanima više o novom iOS-u 11 i o dešavanjima sa ovogodišnjeg WWDC-a, pretražite naš sajt.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar