Neće biti programa zamene baterije na iPhone 6 telefonima

#Vesti
2017. 01. 18.
Internacionalni tehnološki mediji objavili su vest da bi Apple mogao ponuditi popravak iPhone 6 baterija koje su prestale raditi, Apple je nezvanično demantovao te navode.

Cela priča krenula je prestankom rada iPhone 6s baterija. Apple je priznao problem, koji se, prema njima, javljao samo na manjem broju uređaja.

Ipak, korisnici koji nisu imali telefone koje je Apple označio kao neispravne počeli su prijavljivati isti problem, te nije čudo da su se mnogi pobunili kada je Apple najavio program popravke samo za iPhone 6s, jer su mnogi koristili druge, starije modele telefona.

http://www.macrumors.com/2017/01/17/iphone-6-battery-exchange-program-rumor/

Tračak nade pojavio se juče kada je japanski tehnološki blog Macotakara napisao kako bi se uskoro mogao pojaviti program zamene baterija za iPhone 6 modele. Upozorili su svoje čitatelje da je reč o nepotvrđenoj glasini, te kako nemaju više informacij. Ipak, dali određenu nadu korisnicima.

http://www.macrumors.com/2017/01/17/iphone-6-battery-exchange-program-rumor/

Nažalost, tužna je vest da neće biti nikakvog programa zamene baterije na starijim modelima telefona. Ovo nije nagađenje, nego je to rekao izvor unutar Applea:

Konstantno procenjujemo statistike servisa. Nema planova ili temelja za program zamene baterija iPhone 6 uređaja u ovom trenutku.

Kompanija Apple je pre bila drugačija. Sećate li se kada ste mogli doneti svoj iPhone sa skoro bilo kakvim kvarom i kompanija bi vam dala potpuno novi uređaj? Ili možda programa popravke za probleme sa baterijom iPhonea 5 u 2014. godini? Ili popravak grešaka sa GPU-om na modelima MacBook Pro 2011-2013 besplatno u 2016. godini?

http://www.macrumors.com/2017/01/17/iphone-6-battery-exchange-program-rumor/

Čini se kako Apple prekida ovu praksu, čime su razljutili mnoge korisnike iPhonea 6 i drugih modela.

Izvori: Macrumors i AppleInsider

Ostavite komentar