Novi snimci Apple Campus 2 gradilišta

#Vesti
2017. 02. 02.
Ušli smo u najkraći mesec u godini, februar. Kako je juče bio prvi, bilo je pravo vreme da obavimo kontrolu radova i pogledamo kako napreduje izgradnja Apple Campus 2. Duncan Sinfield i Matthew Roberts, dva profesionalna pilota dronovima, će nam ponovo pomoći u tome. Al Diaz za sada nije objavio novi video.

Počnimo prvo sa Duncan-ovim videom. Prvo možemo pustiti koju suzu zbog predivnog i sunčanog vremena u Kaliforniji, gde je video snimljen. Na kratko možemo videti dizajn unutrašnje fontane, a zatim nas dron vodi do građevine koja je, praktično, spolja već završena. Jedini elementi koji nedostaju su nadstrešnice, koje se ne mogu postaviti dok su dizalice u blizini zgrade. Broj drveća je u porastu, mada je ostalo još dosta toga uraditi po tom pitanju.

Kompleks R&D koji je u početku bio planiran za drugi krug radova je takođe pri kraju, pa se čini da će biti gotov kada i glavna zgrada, što znači da će broj zaposlenih na sajtu rasti eksponencijalno od prvobitno planiranog broja od 12-13 hiljada. Skoro da je završeno postavljenje solarnih panela na krovu, koji će biti glavni izvor energije za Apple Campus 2. Takođe, na kraju videa možemo videti i staze koje će zaposleni u Apple-u moći koristiti za šetnju ili trčanje.

Matthew Roberts je po sunčanom vremenu svojim dronom takođe preleteo duž gradilišta, a na njegovom videu možemo videti bare koje su se, nakon čestih kiša u poslednjih nekoliko nedelja, formirale u okviru kompleksa. Pitanje je koliki bi to problem moglo predstavljati u budućnosti. Spomenuo je da je postavljanje solarnih panela 70% završeno, a uočio je i staze koje možemo videti u prvom videu.

Automobili radnika su trenutno na parkingu (mada postoji i podzemna garaža), na kojem će Apple-ovi zaposleni koji ne koriste javni prevoz ili bicikl moći da parkiraju svoje automobile. Amfiteatar se nije mnogo promenio, a najverovatnije ćemo njegov enterijer premijerno videti tek na ovogodišnjem predstavljanju iPhone-a.

Bilo je planirano da Apple Campus 2 bude useljen prošle godine, ali je bilo nekih kašnjenja u izgradnji. Uprkos tome, čini se da će velika građevina, zamišljena od strane Steve Jobsa i Normana Fostera, biti u funkciji u prvoj polovini 2017. godine.

Ostavite komentar