Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac

#Vesti
2017. 03. 03.
Suosnivač kompanije Oculus, Nate Mitchell, razgovarao je sa TechCrunch-om o tome kako trenutno ne razvijaju svoj VR uređaj za Mac, kao i da im to nije u planu u bliskoj budućnosti.

Ova odluka je vrlo čudna, jer je Nate i sam korisnik MacBook Pro računara. Ipak, Oculus smatra da ovi računari nemaju dovoljno resursa za VR iskustvo najboljeg kvaliteta. Odluka je razumljiva: Apple-ova ponuda uglavnom uključuje prenosne uređaje, a čak i da naprave nadogradnju Mac Pro računara koja je hardverski dovoljna za VR, ciljna grupa korisnika koji su zainteresovani za VR bi još uvek bila suviše mala.

Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac

Želimo macOS podršku za Oculus Rift, ali trenutno nam to nije u planu – mogu reći barem ne u narednih šest meseci.

Iako su prve verzije Oculus Rift-a za developere bile dostupne i na Mac računarima, to nije bio slučaj kada je gotov proizvod izašao u prodaju. Nijedan Mac računar nije na listi računara koje nude podršku za Oculus Rift, uprkos činjenici da PC računari u vrednosti od 800 dolara odgovaraju minimalnim specifikacijama. Jače grafičke kartice nisu prioritet Apple-u, zbog čega Oculus neće napraviti VR uređaj za Mac.

Oculus Rift trenutno ne planira podršku za Mac

Mitchell je izjavio da će možda promeniti mišljenje u budućnosti, ali bi im za taj projekat trebalo puno ulaganja, vremena i energije.

Pravi izazov za nas je koliko ćemo uložiti u taj projekat, jer je potrebno puno vremena i energije kako bismo napravili sjajan proizvod i još bolje iskustvo.

Ne morate biti razočarani ako vas interesuju VR igre, pošto su se pojavile glasine o velikim timovima u Apple-u koji rade na AR i VR tehnologijama, mada je verovatnije da će se fokusirati na iPhone, a ne na Mac proizvode. Tim Cook je naglasio više puta kako preferira AR, jer smatra da nam je potrebnije proširenje stvarnosti od potpuno nove dimenzije. Bez obzira na šta tačno mislio, jedva čekamo da vidimo rezultate.

Izvor: Cult of Mac

Ostavite komentar