Patent za magnetni Apple Pencil

#Vesti
2017. 03. 10.
Apple World Today je danas naišao na zanimljiv patent koji je Apple predao u septembru prošle godine, a koji bi uskoro mogao da se pojavi na novoj verziji Apple Pencil-a.

Patent je prijavljen 8. septembra 2016. godina pod imenom “stylus za elektronske uređaje”. Cilj ovog patenta je stvaranje Apple Pencil-a koji se spaja sa iPad-om pomoću magneta, a koji bi omogućio čuvanje i punjenje Apple Pencil-a na puno bolji način nego do sada.

Konačno bismo mogli zaboraviti na noćnu moru sa Lightning ulazom u stilu MagSafe-a. Novi patent bi samo delimično bio poput MagSafe-a, pošto bi se koristio i za prenos podataka.

Patent za magnetski Apple Pencil

Nije još jasno hoće li magneti držati Apple Pencil i posle punjenja. Ako bi mogli, to bi postalo odlično mesto za odlaganje Apple Pencil-a, pošto bi Apple Pencil uvek bio spreman i napunjen.

Verovatno bi svi korisnici bili srećni kada bi Apple predstavio Apple Pencil 2 sa magnetnim punjenjem, ali želimo da dodamo da bi bilo još bolje ako bi i aktuelan Apple Pencil bio takav. Neverovatno je da morate uključiti kabl za punjenje u svoj 12.9” iPad Pro kada vaš Apple Pencil ostane bez snage.

Osim toga, uvek postoji bojazan da ćete oštetiti ulaz na vašem iPad-u, jer izgleda vrlo nezgodno kada spojite Apple Pencil na uređaj…

Izvor: Apple Insider

Ostavite komentar