Pojavila se misteriozna sistemska aplikacija U App Store-u

#Vesti
2017. 06. 05.

U App Store-u se pojavila nova i još nikada viđena aplikacija nazvana „Files“.

Čini se da su Apple-ovi zaposleni puno uzbuđeni pre svakog velikog događaja vezanog za tu kompaniju. Sećate li se kako je jedan zaposleni prerano objavio neke informacije tokom predstavljanja iPhone-a 7? Neko je i danas prerano pritisnuo taster „Objavi“ i pokvario iznenađenje sa jednom zanimljivom sistemskom aplikacijom.

01_mystical_system_application_leak_at_the_app_store

Ne radi se o ogromnom propustu, jer nije procurilo previše informacija. Možemo pretpostaviti da će postojati aplikacija Files, sa podrškom za 64-bitne uređaje, kao i da će biti dostupna samo za iOS 11 i novije sisteme. Naravno, razvojni tim je Apple Inc. U opisu samo piše: „Aplikacija Files za iOS.“ Ikonica aplikacije slična je ikonici macOS-a za dokumente, sa elementima iOS Gummy Candy dizajna.

Prilično smo sigurni da se radi o sistemskoj aplikaciji. Mnogi očekuju da će iOS 11 imati redizajniran sistem podataka, koji će davati više slobode korisnicima. Nakon lansiranja iOS-a 10, Apple je objavljivao sve sistemske aplikacije u App Store-u, kako bi ih korisnici mogli preuzeti. Od tada imate i mogućnost da ih obrišete, ali ih možete i ponovno da ih preuzmete.

02_mystical_system_application_leak_at_the_app_store

Bravo za Steve Troughton-Smith-a, koji je otkrio ovu informaciju i podelio je na Twitter-u. Primetio je da aplikacija ima podršku samo za 64-bitne uređaje, pa možemo računati da više neće biti podrške za 32-bitne aplikacije. Troughton-Smith takođe je pronašao sličnu aplikaciju u App Store-u – Activity. Možemo zaključiti da ćemo nakon objave iOS-a 11 moći ukloniti i instalirati i ovu aplikaciju.

Koliko nam je poznato, Files i Activity nestale su iz App Store-a u celom svetu. Srećom, internet nikada ne zaboravlja.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar