Poster za film “Logan” napravljen na iPad Pro tabletu

#Vesti
2017. 03. 07.
Film Logan je počeo da se prikazuje u bioskopima i odziv publike je za sada vrlo dobar. Saznali smo jednu zanimljivu činjenicu vezanu za film, tačnije vezanu za reklamiranje filma.

Ovih dana nije neobično kada čujete da je film montiran na Mac računaru uz pomoć softvera Final Cut ili da je neki veliki muzički hit napravljen u Logic Pro X. Takođe, nije novost ni da je naslovna strana jednog časopisa snimljena iPhone 7 Plus uređajem ili da neko ponese telefon na Antarktik kako bi fotografisao pingvine. Međutim, ovog puta je iPad Pro koji izaziva podeljene reakcije korisnika, dokazao svoju vrednost pokazavši da može da bude korišćen i u profesionalne svrhe, samo ako se nađe u pravim rukama. Krajnji rezultat je oficijalni plakat za film Logan.

Poster za Logan napravljen na iPad Pro tabletu

20th Century Fox i IMAX su angažovali ilustratora Davea Rapozu da napravi plakat za pomenuti film. On je za ovaj posao koristio samo iPad Pro i aplikaciju koja se naziva Procreate. Prvo je napravio vertikalan plakat, kao što je to i uobičajeno za filmove, a zatim je uradio i horizontalnu verziju koja je ovih dana istaknuta u samom centru Times Square-a. Film je počeo da se prikazuje u bioskopima u SAD-u 3. marta i za sada beleži sjajne rezultate, čemu svedoči podatak da je tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio čak 237.8 miliona dolara.

Izvor: Cult of Mac

Poster za Logan napravljen na iPad Pro tabletu
Ostavite komentar