Predstavljen novi Xbox i Forza

#Vesti
2017. 06. 13.

Potpuno obnovljen i brutalno snažan Xbox je napokon predstavljen juče, a uz to imamo i par lepih fotografija i snimaka igre Forza 7.

Da zaista budemo iskreni, jučerašnja Microsoft-ova objava ima vrlo malo veze sa Apple-om, ali kao prvo, svi mi ovde volimo da igramo igre na Microsoft-ovoj konzoli, a kao drugo, prilično smo sigurni da postoji mnogo Mac korisnika koji su kupili Xbox, baš kao i mi.

Xbox One X

Do ove objave, novi Xbox je imao nezvanično ime Scorpio, ali sada smo mu saznali zvanično ime – Xbox One X.

Zašto ćemo ga kupiti? Uglavnom zato što je prava zver, ili zato što imamo 4K TV. Novi Xbox ima 12GB memorije, sa performansama od 6TFLOPS-a, što takođe znači da mu je tečni sistem hlađenja morao biti dodat. Novi iMac Pro, koji će koštati deset puta više, će imati performanse od 12TFLOPS-a. Naravno, iMac Pro će biti kompletan računar sa displejom, ali će takođe imati i cenu od 5,000 dolara.

Xbox One X biće snažan, i zahvaljujući tome, moći ćemo da igramo igrice na 4K rezoluciji od 60 FPS. Možete pogledati prilično dosadan uvodni snimak One X-a i kako će izgledati:

Nažalost, i cena je prilično visoka. Mnogi su očekivali da će moći da priušte Xbox One X, koji je znatno jači od PS4, za uobičajenu cenu od 250-300 dolara, kako bi privukli korisnike konkurentskih proizvoda novom Xbox-u, ali to se nije dogodilo. Cena je otprilike 500 dolara, što je duplo više od cene Xbox-a One S. Novi Xbox biće dostupan širom sveta od 7. novembra.

Forza 7

Takođe, predstavljena je i Forza 7, koja bi mogla da postane lični favorit mnogima. Nema mnogo toga da se kaže, ali vredi pogledati uvodni snimak i petominutni in-game snimak ispod.

Osim predivne grafike, najbolja vest je da je audio kvalitet dobio značajno unapređenje, što je bilo dugo potrebno. To su takođe potvrdili i developeri u intervjuima.

Pogledajte trejler:

A ovde je petominutni Nürburgring snimak:

U nastavku možete videti još nekoliko fotografija igre:

01_new_xbox_and_forza02_new_xbox_and_forza03_new_xbox_and_forza04_new_xbox_and_forza

Ostavite komentar