Promena cenovnih razreda u App Store-u

#Vesti
2017. 05. 03.

Vreme standardnih cena u App Store-u, koje počinju od 0.99 evra, je prošlo. Sada će biti prikazivane pomalo zbunjujuće cene, od recimo 1.09 evra. Apple je kompletno promenio cenovne razrede aplikacija u Evropi, što svakako utiče na veliki broj država.

Ako ste nedavno pretraživali App Store, možda ste primetili da nešto nije u redu sa cenama. Bili ste u pravu, Apple je prestao da računa cene na osnovu zaokruženih brojeva, i umesto toga su uveli novi sistem podela na cenovne razrede. U skladu sa tim, standardne cene su porasle za 10%, pa ono što je nekada koštalo 0.99 evra, sada košta 1.09 evra i tako dalje.

Trenutna situacija u App Storeu
Trenutna situacija u App Store-u

Promena nije toliko drastična, i ono što je iritantnije je što više nema uobičajenih oznaka (tagova). Ipak, razvojni timovi su zabrinuti da će doći do pada prometa zbog porasta cena. Srećom, nema razloga za paniku – postoji mogućnost dodavanja različitih cenovnih oznaka, što znači da aplikacije mogu da se prodaju i po nižim cenama nego do sad.

Apple već neko vreme koristi taj alternativni oblik određivanja cena, prvenstveno u zemljama u razvoju, na primer u Indiji, Indoneziji, pa čak i u Kini. Sad je taj metod proširen i na većinu evropskih zemalja, pa je trenutno najniža moguća cena 0,49 evra. Navedena cena je odlična za brojne razvojne timove čije aplikacije ne vrede 1 evro, a ne žele da ih dele besplatno.

 

50 eurocenta
50 evrocenta

I to je zapravo to. Bacite oko na App Store i primetićete nove cene. Ako želite da pogledate zvaničan Apple-ov spisak novih cena po državama, to možete da uradite na sledećem linku.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar