imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Razlika između opcije Delete i Offload na iOS-u


Zahvaljujući novoj značajnoj funkciji iOS-a 11, možete da rasteretite sistem tako što ćete da uklonite, ali ne i da obrišete aplikacije koje ne upotrebljavate. Hajde da vidimo koja je razlika između opcija Delete i Offload!  

Već smo pisali o tome na koji način možete da podesite automatsko uklanjanje aplikacija koje ne upotrebljavate. Sistem sam uklanja aplikacije da bi oslobodio što više memorije. Međutim, te aplikacije možete da reinstalirate kada god poželite.

Na taj način se rešavate aplikacije radi oslobađanja dodatnog prostora, iako svi njeni podaci ostaju sačuvani lokalno na uređaju. Kada reinstalirate aplikaciju, vaši podaci će ponovo biti spremni za upotrebu. To ćete podesiti u tri jednostavna koraka: Settings > General > iPhone Storage. Tu ćete odabrati željenu opciju za datu aplikaciju, odnosno Delete ili Offload.

Koja je razlika?

Ako odaberete opciju Delete, to je isto kao da ste pritisnuli i duže zadržali ikonicu aplikacije, pa pritisnuli mali znak x koji se pojavi u gornjem uglu. Na taj način ćete obrisati aplikaciju i sve podatke vezane za nju. Sa druge strane, opcija Offload funkcioniše kao i automatsko brisanje koje je opisano u uvodu.

Apple Inc. (AAPL)

Have you read this?

To je apsurdno. Neki ljudi jednostavno ne razumeju našu kompaniju. Čvrsto verujem da će sve pre ili kasnije doći na svoje mesto, dok god su korisnici zadovoljni. Nismo usmereni na zaradu, već na dugoročan razvoj.

To je apsurdno. Neki ljudi jednostavno ne razumeju našu kompaniju. Čvrsto verujem da će sve pre ili kasnije doći na svoje mesto, dok god su korisnici... - Click here!