Šest novih reklama za iPhone

#Vesti
2017. 02. 21.
Apple se ne zaustavlja sa reklamiranjem iPhone 7 uređaja: upravo su izdali šest novih reklama u kojima hvale mogućnosti njegove kamere. One Night – Shot on iPhone 7 serijal se nastavlja, a objavili su i nove vickaste reklame za Portrait mod.

Apple koristi starije reklame sa tolikom kreativnošću, da bi trebali predavati u školama. Već je pokrenuta kampanja naziva One Night, čija je osnovna ideja bila da pokažu kako kamera iPhone 7 Plus modela može dati odlične rezultate i u uslovima slabije vidljivosti. Poslali su nekoliko talentovanih fotografa širom sveta, a dali su im samo iPhone.

Najbolje fotografije snimljene na ovaj način završile su na plakatima u 25 zemalja, te su na taj način prikazale mogućnosti kamere koja se nalazi u novim iPhone 7 Plus uređajima. Nekoliko dana nakon predstavljanja ovih fotografija, Apple je podelio video snimak koji su nazvali One Night – Shot on iPhone, u kojem su prikazali snimljene fotografije.

Sada su taj isti video promenili, a dodali su i nekoliko novih kadrova. Ideja je bila da naprave više video snimaka koji traju po 16 sekundi, a svaki bi imao temu jednog grada. Trenutno nam pokazuju život u Johanezburgu, Njujorku, Šangaju i Tokiju. Pošto su fotografi bili u 15 gradova na 6 kontinenata, možemo očekivati dodatne video snimke sa drugih lokacija.

Naša omiljena reklama je iz Šangaja, ali i ostale su takođe spektakularne. Jedina stvar koja je malo pokvarila utisak je što smo zaustavili reklamu na lošem mestu i primetili jedan mali detalj. Svi znamo da se fotografije “popravljaju” nakon što su snimljene i da nema ništa loše u tome. Istu stvar napravili su i sa fotografijama u video snimku, ali to ne umanjuje mogućnosti i vrednost kamere na najnovijem iPhone-u. Ipak, jedan mali detalj mogao bi dovesti u pitanje autentičnost cele kampanje:

Šest novih reklama za iPhone

Prema navedenom, tek nekoliko fotografija snimljeno je iPhone 7 Plus uređajem, a korišćeni su dodatni uređaji i aplikacije. To možemo shvatiti na više načina. Nekoliko uređaja može značiti sve između 2 i beskonačno mnogo, takođe ti uređaji mogu biti selfie-stick ili DSLR kamera vredna milion dolara. Dodatne aplikacije mogu biti i Photoshop.

Situacija nije u potpunosti jasna, ali se nadamo kako je većina fotografija koje smo do sada videli snimljena iPhone 7 Plus-om, jer smo se uverili na Billboardovoj naslovnici da ova kamera može dati sjajne rezultate.

Šest novih reklama za iPhone

Spomenuli smo i dve reklame za Portrait mod. Ideja reklama je da će svi portreti biti bolji ako ih snimite u ovom načinu rada, što je i vrlo logično. Vic postaje legendarna anegdota, dok prljava uličica postaje simpatična sporedna ulica. Sjajno.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar