StarCraft je besplatan za Mac!

#Vesti
2017. 04. 20.

Kompanija Blizzard Entertainment, izdavač jedne od najpopularnijih sci-fi strateških igara, odlučila je da povodom promocije najnovije 4K verzije StarCraft-a, originalna verzija igre bude dostupna za besplatno preuzimanje.

U poslednjih par dana su stigle neke jako dobre vesti za sve nostalgičare. Već smo imali članak o Internet arhivu u kom smo pisali o Apple-ovim programima iz 80-tih godina prošlog veka koji su sada dostupni u svom punom sjaju, a od danas je i prvo izdanje jedne od najistaknutijih sci-fi igrica, StarCraft, postalo dostupno za besplatno preuzimanje.

1

StarCraft je strateška igra u realnom vremenu koja se odvija u alternativnoj galaksiji, gde možete da učestvujete u stalnim ratovima između ljudske i druge dve vanzemaljske vrste. Mnogo je onih koji su se vrlo brzo “navukli” na ovu igricu, kao što se i obično događa kada su u pitanju Blizzard-ove igrice (WoW, LoL, itd.) StarCraft je karakterističan po prvenstvima, live stream-ovima, milionima prodatih kopija, kao i po ogromnoj grupi obožavaoca. Blizzard je 2010. godine objavio drugu unapređenu verziju ove igrice.

Prvo originalno izdanje je objavljeno 1998. godine, a sadržaj koji je bio dostupan za preuzimanje je nazvan StarCraft. Brood War je od sada dostupan za besplatno preuzimanje na Blizzard-ovoj web stranici, a dobro je napomenuti i to da nova, ažurirana 4K verzija stiže uskoro. Većina Blizzard-ovih igrica radi standardno dobro na macOS-u, pa ako imate želju da isprobate jednu old-school igricu kakva je StarCraft, sada to možete učiniti besplatno.

Najnovije izdanje će biti predstavljeno tokom leta. Iz Blizzard-a su izjavili da su sačuvali sve karakteristike originalne igre zbog kojih su ovu igricu mnogi voleli i da je grafika jedina komponenta koja je poboljšana.

Najzabavniji deo ovakve vrste igrica je multiplayer mode. Na sreću, kompanija je uspela da reši problem koji se nazirao, pa će novo izdanje i izdanje koje je trenutno dostupno za besplatno preuzimanje biti kompatibilni. Ljubitelji stare verzije neće morati da brinu da će ratovi koji su se do sada vodili biti preseljeni u novu verziju i da neće imati sa kim da igraju.

Verziju igre za Mac (i Windows) možete preuzeti ovde. Želimo vam dobru zabavu!

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar