Steve Wozniak: Apple je besmrtan

#Vesti
2017. 04. 18.

Suosnivač Apple-a smatra da je nemoguće zamisliti da ta kompanija, kao i Facebook i Google, neće postojati 2075. godine. U intervjuu za USA Today, Wozniak je istakao da Apple trenutno ima toliko sredstava da mogu da ulažu u šta god požele.

Živimo u vrlo neobičnom svetu. Tokom poslednjih nekoliko decenija razne kompanije su došle i prošle, a svet oko nas se stalno menjao. Danas postoje kompanije koje čine elitnu grupu, dovoljno moćnu da u potpunosti oblikuju naš svet. Toj grupi pripadaju brojne kompanije iz Silikonske doline, mestu na kom se već godinama stvaraju tehnološki uređaji i usluge, koji u velikoj meri utiču na živote običnih ljudi.

01_steve_wozniak_thinks_apple_is_immortal

Steve Wozniak je dao ovu izjavu na Comic Con-u u Silikonskoj dolini, kao odgovor na pitanje šta će se desiti čovečanstvu do 2075. godine. Suosnivač Apple-a i bivši prijatelj Steve Jobs-a rekao je da su razmišljali o tom pitanju dok su radili na prvom Apple-ovom računaru u njihovoj maloj garaži. I Wozniak i Jobs su verovali da će Apple postojati zauvek, što i nije nezamislivo ako uzmemo u obzir trenutno stanje kompanije.

Apple će još jako dugo postojati, poput IBM-a (osnovanog 1911. godine). Pogledajte Apple-ove prihode. Oni mogu da ulažu u šta god požele. Bilo bi smešno pomisliti da ta kompanija neće postojati 2075. godine, a isto se može reći za Google i Facebook.

02_steve_wozniak_thinks_apple_is_immortal

Ipak, čini se da je čak i Steve Wozniak-a moguće iznenaditi. Pre Comic Con-a prisustvovao je događaju na kom su se okupili ljudi koji su radili na računaru Apple I. Kako bi to obeležili, u Sijetlu je otvorena izložba, a na njoj je Apple-ov suosnivač imao priliku da upozna svoju konkurenciju – suosnivača Microsoft-a, Paul Allen-a. To je bio prvi put da su se ta dva tehnološka velikana lično upoznala.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar