Sve više zadovoljnih Apple Watch korisnika

#Vesti
2017. 03. 17.
Stranica Wristly je periodično sprovodila ankete među svojim korisnicima, posle izlaska Apple Watch-a, a cilj je bio da saznaju koliko su korisnici zadovoljni tim proizvodom. Predstavili su prvi izveštaj u kom su uključeni Apple Watch Series 2 modeli i watchOS 3. Pogledajmo da li se zadovoljstvo korisnika povećalo ili smanjilo.

Poslednji put smo imali priliku da pogledamo Wristly-evu analizu prošlog leta, pre nego što su predstavljeni Series 2 modeli. Tada su rezultati bili neverovatni: 94% korisnika bilo je zadovoljno svojim Apple Watch-om. U novembru 2016. godine, dva meseca nakon što je predstavljena druga generacija uređaja, ponovo su sproveli anketu, a posebnu pažnju su posvetili tome šta korisnici misle o Series 2 modelima i watchOS operativnom sistemu.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Ukupno 95% korisnika je odgovorilo da su “vrlo zadovoljni” ili “zadovoljni”, što znači da se njihov procenat povećao, iako je već bio vrlo visok. Povećao se i broj korisnika koji su odgovorili da su “vrlo zadovoljni”. U najnovijoj anketi broj “vrlo zadovoljnih” je sa 50% skočio na 58%. Wristly smatra da se ovaj rezultat može pripisati novom softveru i poboljšanom hardveru.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Svoje mišljenje su potkrepili podacima. 27% korisnika koristilo je nove modele (uključujući i Series 1 modele) za vreme sprovođenja ankete. Od svih ispitanih, 97% su bili zadovoljni svojim uređajem, dok je procenat “vrlo zadovoljnih” bio čak 76%. Kada uporedimo sa 58% “vrlo zadovoljnih” kupaca ukupno, očgledno je da su ljudi koji su prešli na novije uređaje zadovoljni tom odlukom.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Najbolje karakteristike Apple Watch-a su kvalitet izrade, dizajn, pouzdanost i jednostavnost korišćenja. Sa druge strane, mnogi korisnici su kritikovali trajanje baterije, brzinu rada i podršku nakon kupovine. Zadnja stavka je pod znakom pitanja, pošto su mnogi odgovori bili neutralni, s obzirom da dosta korisnika nije koristilo podršku nakon kupovine.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Čini se da je Apple uspeo da popravi neke slabosti Apple Watch-a najnovijom serijom. Poboljšali su trajanje baterije i brzinu rada uređaja, i time povećali zadovoljstvo na 90% kod korisnika koji su koristili novije uređaje. Procenat onih koji su “vrlo zadovoljni” sa brzinom rada uređaja je 31%, a što se tiče trajanja baterije, razlika između ovog procenta za prvu i drugu generaciju Apple Watch-a je 24%.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

WatchOS 3 je jedan od velikih razloga za ovaj uspeh. Novi operativni sistem nije povećao zadovoljstvo kod svega 11% ispitanika, 43% su bili nešto zadovoljniji, dok je 46% ispitanika bilo mnogo zadovoljnije sa novim operativnim sistemom.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Jasno je da su novi modeli i novi operativni sistem bili pun pogodak za Apple-ov sat u očima korisnika. Pogledajmo neke zanimljive podatke!

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

15% ispitanih nije uopšte skidalo svoj Apple Watch sa ruke. Najveći broj korisnika, tačnije 74%, skidalo je sat samo tokom spavanja. Ovi rezultati donekle odgovaraju tvrdnji Tim Cook-a da 94% korisnika svoje Apple Watch-eve nosi ceo dan.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Ipak, pametni satovi nisu baš najbolji izbor, kada su u pitanju aplikacije. Iako 40% ispitanih tvrdi kako su počeli koristiti razne aplikacije nakon izlaska watchOS 3 sistema, oni ne traže nove aplikacije. Čak ni Series 2 modeli nisu pomogli po tom pitanju: nema značajne razlike između modela u ovom smislu.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Sa druge strane, promenjiva pozadina koju je predstavio watchOS 3 se čini kao dobar potez. 34% korisnika koristi samo jednu pozadinu, 31% korisnika dve, 25% tri, a 10% korisnika redovno koristi čak četiri pozadine.

Sve više zadovoljnijih Apple Watch korisnika

Wristly je takođe istražio, koliko često primećuju druge vlasnike Apple Watch-a. Samo 18% korisnika tvrdi kako nisu nikada upoznali nekog ko poseduje sat, dok je 20% korisnika upoznalo 5 ili više drugih korisnika. Ove brojke se ipak više odnose na SAD.

To su najzanimljiviji delovi Wristly-jevog izveštaja. Ako želite da pročitate ceo dokument na engleskom jeziku, možete ga pronaći na sledećem linku.

Izvor: Medium

Ostavite komentar