Tim Cook i Google-ov CEO otišli na večeru

#Vesti
2017. 03. 13.
Posetioci jednog vijetnamskog restorana u gradu Palo Alto su prošle nedelje imali priliku da budu svedoci jednog krajnje neobičnog događaja. Apple-ov i Google-ov CEO su sedeli za istim stolom i razgovarali. Ali, o čemu?

Glavni izvršni direktori dve najveće tehnološke kompanije na svetu razgovaraju u vijetnamskom restoranu… Čini se kao početak vica, ali reč je o stvarnom događaju. Uvek razmišljamo o Apple-u i Google-u kao o dva velika rivala i to ne bez razloga, s obzirom da je u vreme Steve Jobsa ovaj opis odnosa između kompanija bio poprilično tačan.

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Slična situacija se dogodila 2010. godine kada su Steve Jobs i Google-ov tadašnji CEO Eric Schmidt, seli na kafu. Tadašnji odnos između dve kompanije je bio vrlo negativan. Jobs je smatrao da je Google mnogo toga kopirao od Apple-a za Android (nazvao je to velikom krađom), pa je izjavio kako je spreman na termonuklearni rat protiv Google-a. Tada su započeli i sudski procesi između ove dve kompanije, a takođe je započela i borba između Apple-a i Samsunga koja traje i dan danas.

Tehnološki svet je svojevremeno ovom sastanku dao veliku važnost. Tehnološke stranice su čak angažovale profesionalce kako bi analizirali fotografije sastanka, i nešto više saznali iz govora tela učesnika. Prema analizi, definitivno se nije radilo o opuštenom popodnevnom čaju, jer su oba učesnika bila zatvorena i verovala su jedan drugome oko 33%, a Eric Schmidt se prema analizi čak bojao Jobsa.

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Međutim, sastanak Tim Cook-a i Sundar Pichai-a je bio puno opušteniji. Iako su bili pomalo napeti (obojica su držali ruke i telo u tipičnom CEO maniru) i gledali jedan drugog u oči bez treptanja i slično, barem nije bilo nagoveštaja za otpočinjanje “termonuklearnog rata” između kompanija. Čak su se i čaše vina pojavile na stolu.

Nije poznat najzanimljiviji deo sastanka, tačnije tema o kojoj su raspravljali. Možda o skandalu vezanom za curenje informacija CIA-e, možda o Trumpovoj želji da ujedini tehnološke kompanije protiv zajedničkog neprijatelja. Nekoliko šaljivih komentara govori o tome da je Sundar bio na razgovoru za posao…

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Jedino što je gotovo sigurno je da nisu dogovarali nikakav zajednički projekat.

Izvor: Cult of Mac

Ostavite komentar