Tim Cook na turneji u Francuskoj

#Vesti
2017. 02. 06.
Evo prilike kakvu dugo niste imali: možete sresti Tim Cook-a u Francuskoj. Apple-ov CEO nam nije bio toliko blizu već jako dugo.

Čini se kako je Tim Cook pokupio neke navike svog prethodnika, Steve Jobs-a, te se pojavljuje bez najave u Apple Store-ovima, kako bi direktno mogao popričati sa zaposlenima i potrošačima. To uglavnom radi po SAD-u, ali ovaj put Tim Cook je otputovao čak do Francuske.

Njegova neočekivana poseta dogodila se u Apple Store-u u Marseju, koji je otvoren prošlog maja u šoping centru Les Terrasses du Port, ali izvori kažu kako je posetio i neke prodavnice u Parizu. Poseta se odvila kao i inače: Tim Cook je razgovarao sa zaposlenima i potrošačima, napravio par selfija, tvitovao o svojoj poseti i otišao.

Nekoliko srećnika provelo je sate sa Cook-om, čije je vreme svakako dragoceno. Jean Claude Long, administrator Instagram naloga tog Apple Store-a, izjavio je da je pričao sa Cook-om čak dva sata.

Cook je posetio i Apple Store u podzemlju šoping centra le Carrousel du Louvre. Nije najavio posetu, kao i obično, ali sve je prošlo kao i u prvoj prodavnici: svi su prepoznali Cook-a, koji je dočekan aplauzom.

Ako ste ikada hteli da upoznate Tim Cook-a, sada je vreme da kupite karte i posetite francuske Apple Store-ove, jer ko zna koliko će dugo biti u toj državi. Ono što je sigurno je da je tamo bio juče.

Kada već govorimo o Apple Store-u, pogledajmo kako je izgledao prvi Apple Store odmah po otvaranju. U video snimku Steve Jobs lično vodi turu kroz prvi Apple Store, otvoren u Tysons Corner Center-u u gradu Tysons Corner.

Smešno je danas gledati ovaj video snimak i čuti koje su reči tada bile korišćene u reklamama. Naš najdraži deo je što Jobs posebno naglašava kako se svaki računar može povezati na internet. Takođe je zanimljivo videti koliko su se trudili da imaju proizvode drugih proizvođača u Apple Store-u. Bilo je mnoštvo MP3 playera i video kamera od kompanija Sony i Canon. Da, MP3 playera, jer iPod još nije izašao i zauvek promenio način na koji slušamo muziku.

Još jedan sjajan deo Apple Store-a je Genius Bar. Reč je o bolje nazvanom, informacionom centru. Kupci bi seli na barske stolice kako bi zaposlenima upućivali pitanja o proizvodima. Ako nisu znali odgovor, pored zaposlenih se nalazio crveni telefon koji je bio direktno spojen sa sedištem kompanije u Kupertinu.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar