Tim Cook posetio kinesku kompaniju Ofo

#Vesti
2017. 03. 22.
Tim Cook nikada nije skrivao ulaganja i partnerstva sa kineskim kompanijama. On voli ponekad da poseti manje kompanije i timove koji dolaze iz ove države.

Tim Cook je svratio do kompanije Ofo tokom svoje posete najmnogoljudnijoj državi na planeti. Trenutna vrednost te kompanije je oko milijardu dolara, a najveći ulagač joj je kineska kompanija Didi, koja je vrlo slična Uber-u. Ofo se takođe bavi javnim prevozom, a specijalizovani su za iznajmljivanje bicikala.

Cook se sastao sa CEO-om Ofo-a, Dai Wei-om, u sedištu kompanije u Pekingu. Imao je priliku da isproba jedan bicikl, i činilo se da je zadovoljan sa njim. Fotografije nije podelio na Facebook-u ili Twitter-u, već na svom Weibo nalogu. Weibo je najveća kineska stranica posvećena mikroblogingu – trenutno ima više od 300 miliona korisnika, i smatra se najvećom konkurencijom Twitter-u.

Tim Cook posjetio kinesku tvrtku za dijeljenje bicikala

Cook je podelio svoje utiske o poseti:

Hvala Ofo timu na lepom dočeku! Iza vaše misije da učinite put na posao čistijim, efikasnijim i zabavnijim se očigledno nalazi neverovatna energija!

Cook-ova poseta nije bila slučajna. Kina je tržište visokog prioriteta za Apple, čak i ako još uvek nisu uspeli da se prošire na njemu. Ova zemlja je takođe vrlo važna iz perspektive dobavljača i fabrika za proizvodnju uređaja i delova. Naravno, Tim Cook je posetio i neke lokalne Apple Store-ove. Posetio je i kompaniju koja je napravila fitness aplikaciju Keep, a koja se polako približava brojci od 80 miliona preuzimanja.

Tim Cook posjetio kinesku tvrtku za dijeljenje bicikala

Cook je učestvovao i na konferenciji koju je sponzorisao Microsoft, a na kojoj je možda doživeo nekoliko neugodnih i smešnih trenutaka, jer je Surface Pro 4 tablet bio iza kartice sa njegovim imenom. Cook je verovatno mogao iskoristiti CNN-ov metod da bi zaobišao sistem i na taj način iskoristio tablet konkurentske kompanije za reklamu tableta koje proizvodi Apple.

Izvori: Cult of Mac i The Verge

Ostavite komentar