Treneri i sudije NHL lige su dobili iPad Pro

#Vesti
2017. 04. 18.

Prema dogovoru između Apple-a i NHL-a (National Hockey League), treneri i sudije će sada svoj posao obavljati pomoću Mac računara i iPad Pro tableta. Apple-ove proizvode ćemo gledati na klupama tokom plej-ofa, kao i tokom čitave sledeće sezone.

Ove sezone je u NHL uvedena jedna novost: na klupama su postavljeni displeji koji su pomagali trenerima da bolje organizuju igru svog tima tako što su imali bolji uvid u performanse igrača i sudske odluke. Nekoliko ekipa je koristilo novu tehnologiju tokom čitave sezone, a zatim je sledio probni ugovor između Apple-a i NHL-a, pa će tako tokom celog plej-ofa na svakoj klupi biti postavljen iPad Pro.

01_nhl_gets_ipad_pros_for_benches

U početku je bilo dogovoreno da se promene uvedu sledeće sezone, ali su rezultati bili toliko dobri da su u NHL-u odlučili da Apple-ovi uređaju budu postavljeni što pre, pa će ekipe moći koristiti iPad Pro već tokom plej-ofa. David Lehanski, NHL-ov viši potpredsednik poslovnog razvoja, smatra da se radi o jako važnom dogovoru jer će iPad Pro pomoći sudijama da donesu odluke brže i tačnije u spornim situacijama, čime se nadaju da će ublažiti neprijateljstvo među igračima i navijačima.

Zaista verujemo da će ovo pomoći sudijama, jer će se odluke donositi brže i biće ispravnije.

Ovo je slično ugovoru između NFL-a (National Football League) i Microsoft-a od pre nekoliko godina, a koji se neslavno završio nakon što su se tada aktuelni pobednici Super Bowl-a, New England Patriots, pobunili protiv Surface tableta. Njihov glavni trener, Bill Belichick je izjavio, da tableti koje su koristili nisu bili korisni zbog neprestanih tehničkih problema koji su se javljali u ključnim situacijama. Dodao je i da je odlučio da se vrati tradicionalnim metodama rada.

 

Najzanimljivije je bilo kada je Belichick razbio jedan Surface tablet tako što ga je bacio na pod pored klupe. Naravno, on nije jedini koji je imao problema sa uređajima koji nisu radili kako treba – mnogi su tek kasnije otvoreno progovorili o tome. Tada je Microsoft okrivio mrežne probleme za nevolje u radu.

Apple je verovatno izvukao pouke iz Microsoft-ovih grešaka i ovaj incident sigurno nije pozitivno uticao na prodaju Surface tableta. Ako faza testiranja prođe uspešno, gledaćemo iPad Pro tablete na klupama tokom čitave sledeće sezone. Samo se nadamo da nećemo gledati trenere kako gube živce zbog tehnoloških “bubica”.

Izvor: The Verge

Ostavite komentar