Veteran dizajna napušta Apple

#Vesti
2017. 04. 04.

Christopher Stringer napušta Apple i dizajnerski tim Jony Ive-a nakon 21 godine. Bio je prisutan u svim velikim trenucima kompanije i važan deo Apple porodice.

Nismo iznenađeni vestima da slavni dizajneri ili inženjeri prelaze iz jedne kompanije u drugu. Silikonska dolina funkcioniše na način da ako osoba koja se ističe u svom poslu postane slobodna, kompanije će se boriti oko toga ko će je zaposliti.

HBO serijal “Silikonska dolina” prikazuje prilično smešnu scenu o tom fenomenu. Viši arhitekta kompanije u seriji, Gilfoyle, promenio je svoj status na LinkedIn-u u “freelancer” kada je saznao da kompanija Pied Piper u kojoj radi ima finansijskih problema. Uskoro je sedište kompanije u Palo Altu bilo preplavljeno poklonima raznih kompanija koje žele da zaposle Gilfoyl-a, koji sve više i više uživa u pažnji.

01_veteran_designer_leaving_apple

Stringer je bio deo Jony-evog dizajnerskog tima i radio je na projektima kao što su iPod, MacBook i iPhone. Nije se mnogo znalo o njemu sve dok nismo saznali detalje u vezi sa Apple-ovim procesom dizajniranja proizvoda tokom Samsung vs. Apple slučaja. Apple-ovi dizajneri su smislili skoro 50 različitih prototipova, dok nisu našli savršeno rešenje.

Prošle su dve godine otkako je Jony Ive odlučio da se povuče iz prvog plana projekta i otkad je Richard Howarth preuzeo vodeću poziciju. Osnovna grupa, kojom je Jony upravljao od početka, se promenila. Na primer, Daniel Coster napustio je tim prošle godine i odabrao GoPro kao svoje novo radno mesto.

Dugogodišnji Apple-ov industrijski dizajner Christopher Stringer napušta kompaniju, što je još jedna uzbuna za Apple-ov dizajnerski tim – The Information

Stringer i Coster nisu jedini koji su napustili kompaniju nakon što je Jony Ive sišao sa vodeće pozicije. Menadžer Apple-ovog dizajn studija, Harper Alexander, je takođe otišao tokom 2015.

Poznato je da je tim koji je najviše obavijen velom tajne, upravo dizajnerski tim. Dugo nismo znali ništa o poslu koji obavljaju, čak ni ko su članovi tog tima, pa je teško povlačiti paralele između odluke Jony Ive-a i dizajnera koji su napustili kompaniju. Uprkos tome, sigurni smo da će novi, kvalitetni dizajneri popuniti otvorena mesta fantastičnih dizajnera koji napuštaju Apple.

Izvor: 9to5mac

Ostavite komentar