Vodootporna baza za AirPods će moći bežično da puni iPhone

#Vesti
2017. 04. 10.

Apple-ove bežične slušalice sa W1 čipovima već sadrže vrhunsku tehnologiju. Međutim, čini se da to nije dovoljno za Cook-ovu kompaniju. Sudeći po tek prijavljenom patentu, Apple želi da učini ovaj minijaturni uređaj još pametnijim.

Mnogi smatraju da su AirPods slušalice jedan od najzanimljivijih uređaja u Apple-ovoj ponudi. A razlog za to nije ni njihov vrhunski kvalitet zvuka, ni činjenica da posao i učenje čine mnogo produktivnijim. U svakom njihovom delu, pa i onom najmanjem, krije se vrhunska tehnologija, a to ovaj uređaj čini jako interesantnim. Samo Apple može osmisliti bežične slušalice sa bazom, koja je zanimljiva sama po sebi.

01_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Ako se realizuje patent koji je nedavno otkrio Patently Apple, uređaj kojim se pune AirPods slušalice će biti još korisniji. U Apple-u su pomislili da bi moglo biti dobro ako bi baza za slušalice, mogla puniti i druge uređaje, a sve to putem bežične veze. U prijavi patenta navodi se veliki broj uređaja koje bi ova baza mogla puniti. Uključuje i prastare PDA-e i hologramske projektore, ali i Apple Watch, iPhone, iPad, iPod, kao i MacBook.

Bilo bi potrebno samo da položite svoj iPhone na kućište i punjenje bi automatski počelo. Sam uređaj bi bio i vodootporan, a ako pažljivije pogledate slike, primetićete nacrte za „vodootporni električni priključak“. Možda nije nemoguće da će sledeća verzija AirPods slušalica takođe biti vodootporna.

02_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Iako ovaj koncept zvuči odlično, postoje još neki problemi koje treba rešiti. Na prvom mestu je pitanje kapaciteta. Sitan par slušalica sigurno treba dosta manje energije od iPhone-a sa baterijom od 1960 mAh. Zato bi prvo trebalo smisliti kako u bazu staviti bateriju koja je dovoljno velika i za punjenje mobilnog telefona. Drugi problem je dizajn kućišta sa zaobljenim uglovima i oblim površinama. U prijavi patenta prikazana je baza kvadratnog oblika, na koju se lako može položiti mobilni. Međutim, to znači da ćemo se morati pozdraviti sa postojećim, svima dragim dizajnom.

03_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Vrlo je moguće da je Apple smislio savršena rešenja za ove probleme i da su već spremni za masovnu proizvodnju. To bi bilo pametno, pogotovo s obzirom na to da će novi iPhone 8 verovatno imati bežično punjenje, pa bi bilo idealno kada bi na lansiranju proizvoda u septembru predstavili i vodootpornu bazu sa baterijom za AirPods.

Izvor: Patently Apple

Ostavite komentar