Wallpaperi na Mac-u za koje možda niste znali

#Vesti
2017. 05. 23.

Kada su u pitanju wallpaperi na macOS-u, Apple vam pruža širok spektar različitih varijanti. Iako se čini da sve ponuđene opcije možete da pronađete u delu Desktop & Screen saver, one najbolje su malo sakrivene. Danas ćemo vam pokazati kako da dođete i do njih.

Ponuđene slike na iOS-u i macOS-u su zaista impresivne. Retki su oni korisnici koji naspram ponuđenih traže neke druge fotografije koje bi im krasile pozadinu. Sa druge strane, smatramo da nije sasvim ravnopravna situacija u kojoj na pojedinim uređajima imate veliku mogućnost izbora ekskluzivnih fotografija, dok na ostalim to nije slučaj. Nije nam baš najjasnija ta logika.

01_Hidden_wallpapers_in_Macs

Ono što nam je još manje jasno je činjenica da se pregršt prilično zanimljivih i kvalitetnih fotografija nalazi skriveno u tajnim lavirintima macOS-ovog sistema podataka. Te fotografije su iz nekog razloga izostavljene iz foldera u kome stoje ponuđeni wallpaperi.

Izbrojali smo ukupno 39 fotografija, koje su podeljene u četiri datoteke. U prvoj datoteci su predivne slike prirode iz National Geographic-a. U drugoj možete da pronađete očaravajuće slike pejzaža. U trećoj datoteci se možete izgubiti među fotografijama beskrajnog svemira. Na kraju, u četvrtoj su ponuđene još neke fotografije prirode. Sve ove fotografije su vrlo impresivne. Pronaći ćete ih tako što ćete najpre otvoriti Spotlight (kombinacijom tastera CMD + Space), gde ćete upisati Default Collections i pritisnuti Enter.

02_Hidden_wallpapers_in_Macs

Ako neku od njih poželite da iskoristite kao pozadinsku sliku na vašem ekranu, sve što treba da uradite je da ih prekopirate u datoteku Desktop & Screen saver:

  • Otvorite datoteku Default Collections, odaberite sav sadržaj koji želite, a zatim ga prekopirajte na clipboard
  • Otvorite Finder, pritisnite CMD + SHIFT + G, a zatim upišite /Library/Desktop Pictures
  • Ovde možete da pronađete ponuđene fotografije koje su namenjene za Desktop & Screen saver
03_Hidden_wallpapers_in_Macs

Kada sledeći put budete otvarali System Preferences/Desktop & Screen saver/Desktop, moći ćete da postavite jednu od novih slika kao wallpaper. Prateći već opisani metod, u kolekciju lako možete da dodate i sopstvene fotografije kako biste imali sve wallpapere na jednom mestu.

Izabrali smo nekoliko favorita:

Ostavite komentar